Ana Menü
2022 pilav günü fotoları 2015GELENEKSEL PİLAV GÜNÜ 2014 KASIM KAHVALTI RESİMLERİMİZ 2014 KASIM KTML Mezunları Kahvaltıda Buluşuyor.
Ziyaretçi Defteri

MUSTAFA (istanbul) - 30.12.2014 00:00:00

1978 okulun ılk mezunlarındanım okul numaram 70 tel 0 537 282 27 23

hürkan fırat (istanbul) - 30.12.2014 00:00:00

1979 4-C mezunuyum. Okul arkadaşlarıma selam olsun diyorum

turan demir (istanbul) - 20.12.2014 00:00:00

İSTANBUL, KABATAŞ AKŞAM TİCARET LİSESİNDEN 1979 MEZUNU OLARAK ARKADAŞLARLA İRTİBAT KURMAK VEYA TANIŞMAK

Mergup DÖNMEZ (nazilli) - 10.12.2014 00:00:00

okulunuzda öğretmenlik yapan Ataman ÖZÇELİK ile görüşmek isterim. kars ticaret lisesinde beraber çalıştık.0505 5837455

ŞEHRİBAN BAĞCI (Ataşehir-Istanbul) - 8.11.2014 00:00:00

Merhabalar Ben ve eşim 1979 Kabataş Akşam Ticaret Lisesi mezunuyuz aynı okulun gece bölümü idi o dönemlerden arkadaşlar varmı acaba ayrıca böyle bir derneğin açılışını duyunca çok sevindim o dönemler hep düşünülmüştü ama bizler gündüz çalışıp gece okuyorduk çok ilgilenemedik galiba.

kamuran gözcü ünalan (istanbul) - 11.9.2014 00:00:00

ben ve iki arkadaşım okulumuzun ilk atılan iki kız öğrencileriydik çooook yıllar önce ama gerçekten hiç suçumuz yoktu ve sadece suçu işleyen arkadaşımızı koruduk ilgililerde bizimde suça iştirak ettiğimizi zannettiler evet biraz yaramaz kızlardık ama o anki olayda asla bizim bir suçumuz yoktu neyse aslında ben o senenin resimlerini acaba yayınlarmısınız diyorum bizde eski arkadaşları görsek 1989 mezunuyum.kamuran gözcü ve zeynep barış

DAĞDETTİN TOPALOĞLU (SAKARYA) - 25.8.2014 00:00:00

1981 6/a mezunuyum

kazım yıldırım (ist.beyoglu) - 3.8.2014 00:00:00

Tüm hocalarımızın geçmiş bayramını kutlarım

nesrin can öksüz (istanbul) - 22.3.2014 00:00:00

1978 1979 yılında mezun oldum o sene mezun olan AYNUR AYGÜN ü arıyorum tanıyan yada iletişimde olan varsa haber vermenizi rica ediyorum.

kazım YILDIRIM (okul aile birligi başkanı) - 7.11.2013 00:00:00

2013=2014 Egitim yılında Tüm ögretmenlerimize başarılar dilerim saygılarımla

Sen de Yaz
Okulumuzdan Haberler
ÖĞRENCİLERİNİN DİKKATİNE!!!
12. SINIF PAZARLAMA PERAKENDE ALANI SİGORTACILIK DALI SORULARI YAYINLANMIŞTIR 
12. Sınıf Öğrencilerimizin İşletmelerde Beceri Eğitimi Dersi Uygulama Sınavı 14 Haziran 2011 Salı Günü Saat 10:00´da yapılacaktır.

12. SINIF MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE!!!
İşletmelerde Beceri Sınavı ile ilgili daha önce verilen çalışma sorularına ek olarak yeni çalışma soruları yayınlanmıştır.

 
Sayac



İstatistikler Yükleniyor ..!

Evlerimizdeki Tehlike!

Evlerimizdeki Tehlike!
Televizyonun renkli ve akıcı görüntüleri ile bebeklikten itibaren çocukların ilgisini çektiği belirtiliyor.

Bebeğin anne-babanın kucaklamasına, oynamasına, çıkardığı seslere tepki vermesine gerek duyduğunu dile getiren Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nden Psikolog Hilal Arslan, “Böyle bir bebek televizyon karşısına bırakıldığında çıkardığı sesler ve gülümsemeleri için beklediği tepkiyi televizyondan alamayacağından duygusal uyarıcılardan yoksun kalmış olur. Televizyon nedeniyle bebeğin duygusal uyarıcılardan yoksun kalması ve anne-baba ile çocuk arasındaki etkileşimin azalması bebekte hem sosyal hem de dil gelişiminde gecikme ya da yetersizlikler görülmesine neden olabilir.” dedi.

Televizyonun en çok etkilediği bir diğer grubun ise okul öncesi çocuklar olduğunu aktaran Arslan, şunları ifade etti:

“Okul öncesi dönem, çocukların hayal dünyasının en zengin olduğu dönemdir. Yani çocuklar masallarda anlatılan gerçeküstü olayların gerçekleşebileceğini düşünürler. Kurabiye yiyerek büyüyen ve iksir içerek küçülen Alice’e, gece olunca kabağa dönüşen arabaya, dilekleri gerçek yapan lamba cinine ya da izlediği filmdeki canavarın gece onun yatağının altında saklanabileceğine inanırlar. Çünkü bu dönemdeki çocuk için olmaz diye bir şey yoktur. Bu çocuklar izlediklerinin kurgudan ibaret olduğunu anlayamazlar. Bu sebeple televizyonun bu yaştaki çocuklar üzerinde daha derin ve kalıcı etkileri olabilmektedir. Henüz bilişsel gelişimini tamamlamamış, gerçeklik ile hayali birbirinden ayıramayacak yaşta olan bu çocukların çizgi filmden dahi olumsuz etkilenebildiği bir gerçek. Geçmiş dönem haberlerini hatırlayacak olursak Pokemon gibi uçacağını, örümcek adam gibi tırmanacağını zannedip kendini boşluğa bırakan çocukların sayısı oldukça fazlaydı. Bunların hepsi, o yaştaki çocuklarda gerçeği değerlendirme süreçlerinin henüz tam gelişmemesinden kaynaklanır.”

Psikolog Arslan, çok uzun süreli televizyon alışkanlığı olan çocuk, ergen veya yetişkinlerde sanal ve reel dünya ayrımının ortadan kaybolduğu, sanal alemin kişinin günlük yaşantısında daha çok yer kapladığını vurgulayarak, “Benzer programları izlemeyenlerin anlamayacağı türden konuşmalar yapan bu kişiler kendileri gibi teknolojiyle yakından ilgili kişileri tercih etmekte sosyal çevresini giderek daraltmaktadır. Sosyal öğrenme çocukların bilgiyi yaşayarak, deneyimleyerek öğrenmesi demektir. Ancak teknolojik aletlerin tümünde olduğu gibi televizyon da çocukların sosyalleşmesine ket vurmakta ve kişinin yaşam içerisinde öğrenebileceği bilgilere sahip olmasına engel olmaktadır. Araştırmalar bu dönemde televizyon karşısında fazla vakit geçiren çocukların hayal gücünün sınırlı, yaratıcılığının düşük, sözcük dağarcığının kısıtlı, daha pasif ve edilgen, toplumsal muhakeme ve yargılama yeteneğinin zayıf, oyun kurabilme ve problem çözebilme kapasitelerinin ise daha düşük olduğunu göstermektedir.” dedi.

Arslan, ailelere televizyon konusunda nasıl yaklaşımlarda bulunmaları gerektiğiyle ilgili şu önerilerde bulundu:

• Erken yaştaki çocukların televizyon izlemesinin ebeveyn tarafından denetlenmesi ve “seçici” olmayı öğretmesi çocuğu koruma adına yapılması gereken ilk şeydir.
• İkinci adım ise çocukları bir faaliyete yönlendirmektir. Çünkü çocuklar istenmeyen davranış yerine alternatifi gösterilmedikçe o davranıştan vazgeçmezler. 
• Çocuklar kitap okuma, bulmaca çözme, satranç, müzik aleti ile ilgilenme, resim yapma ya da spor dallarından birine yönlendirilebilir, seçilen her farklı aktivite ile zihnin farklı bir alanını çalıştırarak kişinin farklı bir yönünü geliştirmesi sağlanabilir.


Üye Girişi
Facebook
Foto Galeri
Anket
Web Sitemizi Beğendiniz mi ?

E-Bülten
  • BİZE ULAŞIN

  • Ömer Avni Mh.M.Leyla Ildır Sk. No: 4 Setüstü / Kabataş - İstanbul

  • 05322737138

  • kabatasticaretmezunlardernegi@gmail.com

  • info@ktmlmd.org

www.teknovizyon.net/
YukariCik